tattoo verzorging de eerste dagen
Tattoo verzorging hoe doe je dat?
Dave Koekkoek
Tattoo verzorging hoe doe je dat?
03/19/2024
2 min
0

Tattoo Verzorgen: De Ultieme Gids voor de Eerste Dagen

03/19/2024
2 min
0

Gefeliciteerd met je nieuwe tattoo! Nu is het tijd om te leren hoe je deze optimaal kunt verzorgen, vooral tijdens de eerste dagen na het zetten. Goede nazorg is cruciaal voor een succesvolle genezing en het behoud van de schoonheid van je nieuwe lichaamskunst. In deze blog delen we alles wat je moet weten om je verse tattoo te verzorgen tijdens die kritieke eerste dagen.


Dit is waarom je tattoo verzorgen zo belangrijk is:

Direct na het tatoeëren is je huid gevoelig en vatbaar voor infecties. Het is essentieel om de juiste zorg te bieden om complicaties te voorkomen en een optimale genezing te bevorderen. Gedurende deze eerste dagen zal je tattoo extra zorg en aandacht nodig hebben.

tattoo verzorging tips

Stapsgewijze tattoo verzorging: Tips en Trucs


1. Verwijder Voorzichtig de folie:

   - Na het tatoeëren bedekken we de verse tattoo meestal met een verband, second-skin of folie. Volg onze aanbevelingen op over hoe lang je de verschillende producten moet laten zitten. Verwijder het vervolgens voorzichtig en reinig je tattoo met lauw water en een milde, ongeparfumeerde zeep zoals Unicura.

2. Dep Droog met een Zachte Handdoek:

   - Dep je tattoo voorzichtig droog met een schone, zachte handdoek. Wrijf niet over de tattoo, om beschadiging van de tere huid te voorkomen.

3. Breng een Dunne Laag Speciale Zalf Aan:

   - Gebruik een speciaal daarvoor bestemde tattoo-zalf of -crème en breng een dunne laag aan op je tattoo. Vermijd producten met geur- en kleurstoffen, omdat deze de huid kunnen irriteren. Masseer de zalf zachtjes in totdat deze volledig is opgenomen.

4. Herhaal Deze Stappen Regelmatig:

   - Blijf deze stappen herhalen gedurende de eerste dagen na het zetten van je tattoo, meestal gedurende 3-5 dagen, of volgens de instructies die wij je meegeven. Houd je tattoo schoon en gehydrateerd door regelmatig zalf aan te brengen, maar overdrijf het niet. Dit werkt ook top voor de verzorging op lange termijn. Je huid blijft hierdoor gehydrateerd en zo ziet je tattoo er mooier uit. 


Belangrijke Tips voor de Beste tattoo Verzorging

Naast de basisverzorging zijn hier nog enkele belangrijke tips om in gedachten te houden tijdens de eerste dagen van het genezingsproces:


Vermijd Blootstelling aan Zonlicht:

Bescherm je verse tattoo tegen direct zonlicht om vervaging en beschadiging van de kleuren te voorkomen. Draag losse, niet-synthetische kleding die je tattoo bedekt of breng een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan.

tattoo verzorging hoe lang niet in de zon

Krassen en Wrijven Vermijden:

Het is normaal dat je tattoo jeukt tijdens het genezingsproces, maar krab of wrijf er niet aan om beschadiging van de huid te voorkomen.

Niet Weken in Water

Vermijd langdurig weken in water, zoals in bad, zwembad of sauna, omdat dit het genezingsproces kan vertragen en het risico op infectie kan vergroten. Doe dit zeker 2 weken lang niet!

Volg de Instructies van je Tattoo-Artiest:

Iedere plek op je lichaam en de verschillende tattoo's kunnen andere verzorging nodig hebben. In grote lijnen zijn ze allemaal gelijk.  Volg deze instructies en onze instructies na de tattoo nauwgezet op voor een optimale genezing.

Door deze eenvoudige maar effectieve tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe tattoo goed geneest en er jarenlang prachtig uit blijft zien. Neem de tijd om je tattoo goed te verzorgen en geniet vervolgens met trots van je nieuwe lichaamskunst!

Ben je klaar voor jouw nieuwe tattoo? Boek hier jouw gratis intake bij Tattoo Studio Alphen! 

Reacties
Categorieën